Generelle informationer

Sådan kommer du på Aula.

Gå til Aula.dk/vælg forældre/log ind med dit UNI-Login eller NemID/har du glemt dit brugernavn eller adgangskode?/vælg "glemt brugernavn eller adgangskode" og log ind med NemID.
Find vejledninger til Aula på aulainfo.dk/guide-til-foraeldre-og-elever/
 
Med Aula kan du følge med i hvad der sker i dit barns hverdag. Kommunikere med medarbejdere og de andre forældre. 

 

Aula er kommunes kommunikationskanal i dagtilbud, folkeskoler og SFO'er. Aula er et digitalt værktøj, der gør det muligt for pædagoger og forældre at kommunikere digitalt med hinanden.

Det er Kombit, der er kommunernes it-fællesskab, der står bag Aula.

Aula skal bruges til at kommunikere om børnenes hverdag og skal skabe et godt og trygt rum for al kommunikation omkring barnet. Derfor har sikkerhed og brugervenlighed været i højsædet i forbindelse med udviklingen af Aula. Man har ønsket at skabe en enkel løsning, som er nem for medarbejderne at arbejde i, og hvor forældrene let kan følge med i børnenes hverdag.

Udover kommunikation om den pædagogiske hverdag, vil forældre også kunne registrere fremmøde, fravær, ferie og se fotos i Aula.

Ved første login vil der være en række tilladelser og samtykker, du skal tage stilling til, så Aula opsættes efter dine behov og ønsker. Det drejer sig fx om billeder af dine børn må vises på Aula. Du giver dit samtykke ved at markere ved Alle Ja eller Nej ud for det enkelte barn. Vær opmærksom på, at du kan give samtykke på forskellige niveauer.

 
Hovedreglen er at syge børn ikke må møde i daginstitution.
 
Et barn med smitsom sygdom må først komme i institution, når det ikke længere smitter. Ved sygdom anbefaler vi en feberfri dag hjemme. Barnet er rask, når det på sædvanlig måde kan klare at opholde sig i daginstitutionen. Det vil sige, at barnet skal kunne deltage i de aktiviteter, det plejer, uden at det kræver særlig pasning. Fortæl os hvis barnet har været sygt f.eks. i weekenden eller får medicin.
 
Medarbejderne må ikke give medicin, men er der receptpligtig medicin mod kroniske sygdomme som skal gives, skal institutionen have en erklæring fra lægen, samt grundig instruktion.

Dit barn har brug for skiftetøj og institutionen har ikke skiftetøj. Derfor skal I sørge for at der altid ligger disse ting i garderoben

  • et par hjemmesko
  • et sæt regntøj
  • et par gummistøvler
  • et helt sæt ekstra tøj
  • et sæt undertøj + strømper
  • eventuelt en sut 

Alt tøj skal være forsynet med navn - det gør det nemmere at finde frem til ejeren.  Forældre har ansvaret for at deres barns garderobe er ryddet op hver dag, og forældre har ligeledes ansvaret for at kontrollere skiftetøjet jævnligt, så det passer til årstiden og dit barns størrelse. 

Glemmekassen er for det tøj, hvor vi ikke kan finde frem til ejeren. Glemmekassen bliver tømt jævnligt, og derfor opfordrer vi  jer forældre til jævnligt at kigge i glemmekassen. 

Af hensyn til dagens planlægning vil vi gerne vide senest kl. 9.00, om dit barn holder fri eller er syg.
 
Hvis dit barn kommer senere end sædvanligt, vil vi gerne vide besked, så vi kan planlægge dagen bedst muligt.

Aflever dit barn til en medarbejder, så vi kan sikre en god modtagelse og lytte til eventuelle beskeder. 

Ved afhentning af dit barn, tag kontakt til en medarbejder, der vil fortælle om barnets dag.

Meld via Aula om dit barn kommer/ikke kommer i institutionens ferieperioder.

Opret fridage, hvis dit barn holder fri uden for institutionens ferieperioder.